NY TV-INSPELNING 30/11

Julkonsert och TV-inspelning i Västerås Pingstkyrka

Den 30 november görs en storsatsning i Pingstkyrkan i Västerås. Då spelas det in två Julprogram i serien ”En sång om glädje”  för SVT 1. Programmen kommer att sändas på Julafton och Juldagen och det är faktiskt första gången som ett sådant program spelas in med publik och detta sker i Västerås.

Programledare är som vanligt Nils Börge Gårdh och artisterna är idel välkända namn. Robert Wells, Sofia Källgren, Triple & Touch och vokalgruppen Dynamic Vocals. Dessutom kanske Sveriges bästa gospelkör The Master´s Voice med orkester. 

Vi lovar dig en härlig kväll med mycket sång, glädje och Julstämning. Vi satsar alltid på att skapa en lätt och trevlig stämning så vem som helst kan känna sig välkommen, även de som inte är vana med att besöka en kyrka.

Missa inte denna chans att dels få en Julkonsert av högsta klass och dessutom få vara med i en TV-inspelning. 

Boka dina biljetter på ticnet.se eller genom att kontakta Pingstkyrkan i Västerås. Biljetterna kostar 200kr som förköp på ticnet.se eller via kontaktuppgifterna nedan. Pris i dörren är 220kr.

Växel: 021-171900
E-post: kontakt@vasteras.pingst.se


 

EN SÅNG OM GLÄDJE PÅ TURNÉ

SUCCÉ FÖR FÖRSTA EN SÅNG OM GLÄDJE LIVE 2015

Det var med stor spänning och förväntan vi startade projektet ” En sång om glädje ” live i helgen första advent. Länge har jag gått med idén att överföra tv-programmet till en föreställning i kyrkor och nu började det.

En härlig samling artister, Sofia Källgren, Triple&Touch, Magnus Bäcklund, Dynamic Vocal, Bengt Johansson och så givetvis kören The Masters Voice med orkester gjorde att konserterna blev en succé! Vi fyllde kyrkorna i Huddinge och Gävle både med publik, värme, glädje, gemenskap, härlig sång och musik och med det glada budskapet, Julens budskap.

Nu ser vi fram mot nya äventyr tillsammans runt om i Sverige. Målet är att göra detta en helg i månaden i olika kyrkor. Nästa satsning blir i Örnsköldsvik den 6 februari samt Lycksele den 7 februari.

” En sång om glädje-live ”  har gott från idé till projekt till ett fungerande koncept!

Välkommen att besöka oss när vi kommer till Din hembygd.

 

NYA AVSNITT!  22/12 och 23/12 på SVT1

PRESSRELEASE:
Återigen får programledare Nils Börge Gårdh besök utav några av landets främsta artister för att inleda julhelgen med sång och musik. För att skruva upp julstämningen riktigt ordentligt blir det två avsnitt. Den 22 december möter vi Magnus Carlsson, Evelina Gard och Tommy Nilsson och den 23 december gästar Sonja Aldén, Dogge Doggelito och Jan Johansen programmet. Tillsammans med gospelkören The Masters Voice och husbandet levererar artisterna en behaglig blandning av traditionella sånger och låtar av nyare datum. 

Kören inleder det första programmet med en gammal julgospel med mycket glädje precis som i Magnus Carlssons avslutande medley av klassiska amerikanska julsånger. Men det finns också tid för eftertanke som i Tommy Nilssons visa om att fira julen när familjen delat på sig och i Evelina Gards ”Strålande jul” där vi möter några bilder ur en verklighet som inte tar julledigt. 

Det andra programmet, dan före dopparedan, börjar kören i glädjeyra med Whitney Houstons ”Joy to the world”. Lite skönt gungande musik signerad Chris Rea blir det när Jan Johansen tar sig an ”Driving Home For Christmas” och Dogge Doggelito har med sig några av sina vänner som röjer loss i ”A Tu Lado”. Sonja Aldén besjunger snön i en egen låt och avslutar med en av våra mest älskade julsånger.

 

PRESSBILDER

BAKGRUND

Programserien började med att Nils Börge flera gånger varit i kontakt med SVT och påpekat bristen på kristen sång och musik i programutbudet. Helt plötsligt kom ett mail från SVT nöje som efterfrågade sex program med kristen musik. Rätt så överraskande och det satte ju rätt mycket myror i huvudet på Nils Börge. Han berättar: "Jag hade inte en aning om vad som behövdes men insåg rätt snart att det var ett mycket omfattande  projekt. Inspelningsteam med kameramän, ljudtekniker, scripta, musiker, kör, artister, lokal, tillstånd, catering, hotell, musikarr, sånger, transporter och en del till vilket jag nog har glömt.

Hur som helst. Jag tog kontakt med ONQ som jag tidigare haft kontakt med och de tog hand om inspelningen. Sedan hade jag som tur är känningar inom musikvärlden så jag ringde Staffan Linder som jag har känt sedan han var en liten pojk, han tog hand om musikarren. Kören ordnades så småningom och
Malcolm Chandlers fixade arren för den.

Så började det hela och genom de över 20 programmen vi har gjort har vi haft en härlig skara artister både klart uttalade kristna och vad vi brukar kalla för profana som på alla sätt gjort den här resan till ett underbart äventyr. Den sammanhållning som vi har inom den här gruppen med musiker, kameramän, ljudgubbar, producent, körsångare är helt otrolig, jag vill också nämna Annika, Victor och Douglas som också gör ett stort jobb."

VARFÖR SATSAR VI PÅ EN SÅNG OM GLÄDJE?

Grunden till allt vårt arbete är att försöka förmedla det kristna budskapet på ett lugnt och trevligt sätt genom bra musik och spännande intervjuer. Att det finns en Gud som älskar oss alla och vill ge oss ett rikt och spännande liv med mening och mål. Det är vår drivkraft och orsak. Att programmen har setts av upp till 700 000-tittare är vi mycket ödmjuka inför.

TIDIGARE MEDVERKANDE ARTISTER

Robert Wells
Charlotte Perrelli
Jill Johnson
Magnus Bäcklund
Samuel Ljungblad
Jan Johanssen
Gladys Del Pilar
Tommy Nilsson
Ole Børud
Dynamic Vocal
Sekastbian Stakset
LaGaylia Frazier
Triple & Touch
Jenny Berggren (Ace of Base)
Dogge Doggelito
Sonja Aldén
Göran Fristorp
Med flera....

 

VIDEOS